Itkisikö vai luovuttaisiko?

En tiiä pitäiskö itkeä vai itkeä. Soittelin tänään tuonne neuvolaan niistä verikokeista. Ylläripylläri, kilppariarvot oli liian korkealla. Siis ihan normaalin rajoissa muuten, mutta raskautta ajatellen niiden TSH:n pitäis olla siinä 2,5 ja mulla se oli nyt sitten 3,0. Klinikalle kun soittelin niin lääkäriltä tuli välittömästi ohjeeksi lisätä Thyroxin annosta.  No entäs sitten se sokerirasitus. Ne tulokset pisti taas vähän jännittämään. Elikkäs multa otettiin se raskausajan sokerirasitus, missä mitataan kolme arvoa (vaikken tällä hetkellä raskaana olekaan). Ja PAM! Paastoarvoista napsahti, 6,1. No, tietty tämä on vähän hankalaa, kun normalisti tuo on raja-arvo, siis siellä yläosassa, mutta raskaana ollessahan tuo arvo ei saa olla kuin 5,3. Eli jos olisin raskaana, olisin diabeetikko. Nyt tuo arvo on juuri siinä rajalla joten en tiedä miten tämä sitten tulkitaan. Yhden ja kahden tunnin arvot olivat sitten oikein hyvät, katsoopa sitten kumman tahansa viitearvoilla. Lääkärin kanssa en näistä vielä ole jutellut, mutta nyt tein itselleni diagnoosin, diabetes. Hip hei!. Masentavaa!

No, ehkä tuossa on nyt sitten taas yksi syy jatkaa tätä uutta elämää, treeniä pari kertaa päivässä ja terveellistä ja säännöllistä syömistä. Saa nähdä miten mun pääsiäisen käy. Ollaan lähdössä reissuun ja olin antanut itselleni luvan herkutella pääsiäisenä, viiniä, karkkia ja ravintola ruokaa. Nyt voi olla, että herkuttelut jää hyvin minimiin viikonloppuna. Tosin tiedostan sen, että välillä saa herkutella, kun muuten syö järkevästi ja terveellisesti. Mutta minkäs teet kun oma pää sanoo, että et voi syödä karkkia kun olet diabeetikko. Niin, ja te kaikki jotka minut paremmin tunnette, niin tiedän että nauratte. Olen loistava tekemään itselleni erilaisia diagnooseja. Kuten raskausaikana tein diagnoosin, että olen b-hepatiitin kantaja. (ei sit menny ihan putkeen, neuvolantätiä nauratti kovasti).

Nyt jatkan tätä monipuolista ja terveellistä syömistä ja liikkumista. Palaan asiaan varmaan sitten kun olen jutellut hoitavan lääkärini kanssa siitä aiheuttaako tämä nyt jotain uutta tulevaan hoitoon valmistautumisessa. Metformiinihan on tulossa kuvioon toukokuussa, mutta katsellaan kuinka mun käy.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 4 = 6